verslag dag 3 - Reisverslag uit Port Moresby, Papua Nieuw Guinea van Garrelt Wieske - WaarBenJij.nu verslag dag 3 - Reisverslag uit Port Moresby, Papua Nieuw Guinea van Garrelt Wieske - WaarBenJij.nu

verslag dag 3

Door: garrelt

Blijf op de hoogte en volg Garrelt

13 Juli 2009 | Papua Nieuw Guinea, Port Moresby

selamat malan Belanda,

vandaag zijn we naar een geweldig mooi afgelegen 'bounty' strand geweest.
Dit was echt een plekje wat ik alleen op plaatjes had gezien, maar nu dus realiteit werd. Heerlijk helder zeewater met koraalriffen waar we al snorkelend de vissen en zeesterren konden bewonderen. Lekker lezen onder een palmboom en afspoelen in een helder blauw zoetwatermeertje. Het strandje werd door het oerwoud omgeven en er was verder helemaal niemand. Echt schitterend.
Rijdend door dit land zie onvoorstelbare dingen. Mensen in kleine krotjes die dag in dag uit alleen maar niks doen. Helemaal niks.
Zonder luxe, zonder schoon water het is onvoortselbaar. Op de terugweg nog een varken aangereden. Dan moet je hier snel doorrijden anders willen ze geld van je hebben.
Nu zit ik hier achter het grote buro van mijn vader,omgeven door boekenkasten met een heerlijke ventialtor boven mijn hoofd en krekeltjes buiten en kan constateren dat ik vandaag een geweldige dag heb gehad.

Vanaf vandaag zal ik niet meer schrijven dat ik papua nieuw guinea zit want dat is niet zo. Ik bevind me op papua (voorheen Irian Jaya).
Nieuw Guinea is het australische deel en volgens mijn vader een zeer onveilig land.

Hartelijke groet aan alle lezers

• 13 Juli 2009 - 18:41

Jorien En T. Annie:

Selamat pagi. Apa Kabar, zegt Jorien.
    Mooi bericht hoor! Maar bij zeumeren was het ook mooi en Jorien heeft een beetje een verbrande rug.
    gelukkig kan ze wel 1 nachtje bij t. Annie logeren.
    Margriet en 3 en Idelet en 2 waren er ook. Gezellig!
    Papa ik mis je. Dikke kus van Jorien.
    hartelijke groet aan Opa en Oma en t. Ineke.
    Jorien had het ook gezellig bij Egbert Jan.
    Donderdagmorgen gaan Chr.en J en M en E en t. Annie naar Wapenveld op de koeiezolder slapen en veel buiten. Koeien zijn er niet hoor . 2nachten bij de fam. Veldhuizen.
    Selamat tidur sampai bertemu lagi. Jorien en t. Annie

• 13 Juli 2009 - 19:23

Annie:

Met Christa en Jorien en Marlous en Eline op de fiets naar Zeumeren en terug: stamppot rode kool!
    Graag zo mogelijk meer foto's op je site.
    Groet Annie

• 14 Juli 2009 - 06:55

Jorien Wieske:

Is het leuk daar? Ik heb lang uitgeslapen bij t. Annie En het wordt nog gezelliger.We gaan met Nouska(de collie hond) van fam Visser wandelen. En om 10.30 uur gaan we fietsen naar fam. Pel.
    Op de logeerkamer van tante A hangt een héél grote landkaart en ik lag vlakbij Papua. ( haha) En de vlag heb ik ook gezien. We wachten op foto's!!! Later kun je alles van deze site laten printen.(Annie)

• 14 Juli 2009 - 13:32

Jorien En Rinke:

Ik ben nu bij Rinke, het is heerlijk weer, we hebben op de trampoline gezeten met de tuinslang en we hebben koekjes gebakken. Het was echt heel leuk. Je moet wel snel wat terugschrijven hoor! Jorien en Rinke