verslag maandag 20 juli
Door: garrelt
Blijf op de hoogte en volg Garrelt
20 Juli 2009 | Papua Nieuw Guinea, Port Moresby
vandaag een mooie autorit gemaakt.
Gister was ik ziek en ik was een beetje bang dat daarmee aan deze boeiende tijd een voortijdig einde zou komen. Gelukkig was ik gisteravond alweer bijna helemaal beter en vanmorgen voelde ik me prima.
Dus geen malaria, denge of varkensgriep.
Vandaag dus naar jayapura geweest.
We hebben op een prachtige plek genoten van het uitzicht over de grote oceaan waar we later ook nog naar het strand zijn geweest. Heel bijzonder om met mijn voeten in deze enorme oceaan te hebben gestaan.
Op de terugweg kwamen we nog een man tegen die de hollandse tijd nog had meegemaakt. Hij was erg verdrietig over de ontwikkelingen sinds de Nederlanders weg zijn uit indonesie.
Het land is vies en de mooie gebouwen en wegen worden niet onderhouden.
vanavond gegeten in een niet zo geweldig restaurant.
Ondanks dat we hier nu meer dan een week zitten kan ik aan heel veel dingen niet wennen.Het verkeer is en blijft hier ongelofelijk. We hadden wel tien keer iemand aan kunnen rijden vandaag.Het lijkt wel alsof de mensen geen respect voor hun eigen leven en dat van anderen hebben. Ook is het gewoon overal smerig en ligt er afval aan de kant van de weg. Zelfs op mooie plekjes in de natuur zie je dat mensen alles gewoon weggooien. Het zit allemaal heel erg ingebakken in de cultuur en het roept ook wel medelijden op, maar ik kan er niet aan wennen en krijg steeds meer zin om terug te gaan naar Nederland.
Ik kruip nu mijn bed in. Morgen is er weer een dag.
Hartelijke groet van mij aan iedereen...en vooral aan diegenen die ik in het bijzonder liefheb.
20 Juli 2009 - 19:44
Me:
(uitspraak met stijgende intonatie) -
21 Juli 2009 - 06:32
Margriet:
He Garrelt, leuk om mee gelezen te hebben. Succes met je terug reis en je jetlag!
ik ga vandaag op reis met de meiden, dus tot ergens eind augustus!
Groetjes -
22 Juli 2009 - 06:34
Peter:
Hee Garrelt, even rerageren op gelijk alle verslagen tot nu toe ±'
Het ziet er naar uit dat je straks je vakantie nog hard nodig hebt om bij te komen..! Hoop dat je alles een beetje van ja af kan zetten om ook nog te blijven genieten van deze kans, voor je het weet zit je weer thuis!
Benieuwd naar de live versie, maar echt leuk om mee te kunnen le/zen-ven,
Groeten Petrovic